Arrabiata Soslu ve Sebzeli Barilla Penne

Nefis Arrabiata soslu ve sebzeli Barilla penne tarifi.

Malzemeler;

  • 500 gr Barilla Penne Rigate
  • 1 Kavanoz (400 gr) Barilla Arrabiata Sos
  • 1/2 Adet Kırmızı Soğan (İnce ince doğranmış)
  • 1/2 Adet Yeşil Kabak (Soyulmuş ve 1 cm'lik şeritler halinde doğranmış)
  • 1/2 Adet Kırmızı Biber (Soyulmuş ve 1 cm'lik şeritler halinde doğranmış)
  • 1/2 Adet Patlıcan (Soyulmuş ve 1 cm'lik şeritler halinde doğranmış)
  • Bir Tutam Maydanoz
  • 2 Diş Sarımsak
  • 60 gr Rendelenmiş Parmesan
  • 1/3 Fincan Sızma Zeytinyağı
  • Tuz ve Karabiber

Hazırlanışı;

Zeytinyağını bir tavada kızdırın ve soğanları karamelize olacak şekilde 3-4 dakika pişirin. Daha sonra dönülmüş iki diş sarımsağı ve kırmızı biberleri ekleyerek 2 dakika daha pişirin. Sonra patlıcanları da ekleyin ve 3 dakika kadar daha pişirin. Üzerine tuz ve karabiberini ekleyin. Daha sonra tavaya Barilla Arrabiata sosunu ekleyin ve birkaç dakika hepsini birlikte kaynatın. Barilla Penne Rigate'yi "al dente" yani dışı yumuşak içi diri kıvama gelene kadar haşlayın. Süzdüğünüz makarnanız ile hazırladığınız sosu kartıştırarak, rendelenmiş parmesan peyniri ile servise hazır hale getirin.

Afiyet Olsun :)