Kabaklı Piruhi
6 Kişilik Kabaklı Piruhi hazırlanışı.
Malzemeler;
- 2 kabak
- 100 gr beyaz peynir
- 100 gr acıbadem kurabiyesi
- 1 yumurta
- 1 limon
- 1 tutam muskat
- yarım demet maydanoz
- Tuz ve karabiber
- 100 gr tereyağı
- 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
- 2,5 bardak un
- 4 yumurta
Hazırlanışı;
Kabaklar uzunlamasına ikiye bölünür. Fırında 1 saat kadar pişirdikten sonra bir kaşıkla içleri oyulur. Çıkan kabak içlerine fırında kurutulduktan sonra dövülerek un haline getirimiş acıbadem kurabiyesi katılır. Limonun kabuğu rendelenerek tuz ve karabiberle birlikte bir kenara koyunuz. Piruhiler üçgen biçiminde katlanıp uçları birbirine yapıştırıldıktan sonra kaynar tuzlu suda haşlanır. Delikli kepçe ile kaynar suda haşlanır. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serptikten sonra, kızdırılmış tereyağı gezdirerek dökülür ve servis yapılır.
Afiyet Olsun :)