Çikolata kaplı dondurma sandviç

d5e814fe919247a8a1dcd27a1967a3af

Sağlıklı ve bir o kadar lezzetli çikolata kaplı dondurma sandviç, yazın tüketilmesi için gönderilmiş kutsal bir yiyecek gibi görünüyor.

Çikolata ve kekin mutluluğa olan katkısı, dondurmanın serinletici etkisi ile birleşince muhteşem bir lezzet ortaya çıkıyor.

cikolata-kapli-dondurma-sandvic

Malzemeler:

Kek:

- 1 su bardağı ceviz veya yulaf

- 1 su bardağı hurma

- 1 yemek kaşığı kakao tozu

- 1 çay kaşığı vanilya ekstresi

Dondurma:

-3 dondurulmuş muz

Çikolata kaplama:

- 1/4 su bardağı eritilmiş kakao yağı

- 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu ya da diğer tercih edilen tatlandırıcı

- 2 yemek kaşığı kakao tozu

Hazırlanışı:

Cevizi (veya yulaf) mutfak robotunda un haline getirin. Birbirine yeterince karışıncaya kadar hurma ve kakao tozunu ekleyin. Küçük bir kabın dibine bu karışımı yerleştirin. Bu sandviçin alt yarısı olacaktır.

Muzları mutfak robotunda yüksek hızda karıştırın. Kekin alt tabakasının üzerine yerleştirdikten sonra kalan kek karışımını üstüne ilave edin ve dondurucuya yerleştirin.

Çikolata için, pürüzsüz hale gelesiye kadar tüm malzemeyi çırpın. Mümkün olduğu kadar kadar derin bir kase içine dökün. Dondurucudaki dondurma sandviçi çıkarın. İkiye bölün. Her parçaya bir çubuk yerleştirerek çikolataya batırın. Daha sonra tekrar dondurucuda bekletin.

Servis etmeden önce 10 dk dinlendirin. Afiyet olsun.