Enginar Çorbası Tarifi
MALZEMELER
2 enginar
1 soğan
1 sarımsak
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
su, tuz
sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN
Dereotu
HAZIRLANIŞI
Soğan, sarımsak ve enginarları doğrayalım. biraz sıvı yağ ile tencerede kavuralım. üzerine biraz sıcak su koyup pişirelim. Piştikten sonra doğrayıcı ile enginar ve soğanları parçalayalım.
Başka bir tencere de tereyağı ile unu kavuralım. sütü ekleyip karıştıralım. Üzerine haşlanmış ve püre haline gelmiş enginarları ekleyelim, haşlanma suyu ile birlikte.
Tuzunu ve gerekirse biraz daha sıcak su koyup, biraz daha pişirelim.
Servis yapmadan önce ince ince kıydığımız dereotunu üzerine ilave edelim.