Pembe paça çorbası tarifi
Tadıyla ve görüntüsüyle lezzetli bir çorba tarifi olan pembe paça ile sonbahar ve kış günlerinde içiniz ısınacak.
Malzemeler:
- 4 adet keçi paçası
- 1 adet büyük yaprak mor lahana yaprağı
- Yarım adet mor kuru soğan
- 2 diş sarmısak
- 4-5 adet yaprak fesleğen
- 2 litre su
- Yarım limon
- Tuz
Hazırlanışı:
İyice temiz olması için paçaları ateş üzerinde biraz gezdirin.
Malzemelerin hepsini düdüklü tencereye koyun ve kaynamaya başladıktan sonra kısık ateş üzerinde bir buçuk saat kadar pişirin.
Sonra düdüklü tencerenin havasını alın ve tenceredekilerin hepsini süzüp bir kaba boşaltın. Etli kısımları bulgur pilavı yapmak için ayırın. Çorba kısmını ise isteğe göre terbiyeli ya da limon eşliğinde hemen servis edebilirsiniz.