Evde Et Suyu Yapımı

Et suyu bulyonlarınızı evde kendinizde yapabilirsiniz...

Malzemeler

  • 1.5 kg. ilikli kemik (eti tamamen sıyrılmamış olursa daha iyi olur)
  • Karabiber, 2 adet defne yaprağı
  • 1 adet soğan
  • Su
  • Pet bardaklar (sert plastik olmasın, donarken çatlıyor.)

Et suyu nasıl hazırlanır?

  • Kasaba kemikleri kırdırın. Kemikleri yıkayıp düdüklü tencereye koyun. Üzerine çıkacak kadar su ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başlayınca üzerine çıkan köpükleri alın. Soyulup ikiye bölünmüş kuru soğanı, karabiber ve defne yaprağını koyup kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin.
  • Et suyunu ocaktan alıp süzgeçten süzün.
  • Ilıyınca pet bardaklara veya küçük kaplara paylaştırın. Soğuyunca dondurucuya yerleştirin.