Evde Et Suyu Yapımı
Et suyu bulyonlarınızı evde kendinizde yapabilirsiniz...
Malzemeler
- 1.5 kg. ilikli kemik (eti tamamen sıyrılmamış olursa daha iyi olur)
- Karabiber, 2 adet defne yaprağı
- 1 adet soğan
- Su
- Pet bardaklar (sert plastik olmasın, donarken çatlıyor.)
- Kasaba kemikleri kırdırın. Kemikleri yıkayıp düdüklü tencereye koyun. Üzerine çıkacak kadar su ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başlayınca üzerine çıkan köpükleri alın. Soyulup ikiye bölünmüş kuru soğanı, karabiber ve defne yaprağını koyup kapağını kapatın.
- Kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin.
- Et suyunu ocaktan alıp süzgeçten süzün.
- Ilıyınca pet bardaklara veya küçük kaplara paylaştırın. Soğuyunca dondurucuya yerleştirin.