Fasulye Diblesi Tarifi
Bu nefis bir köy yemeği. Tencerenin kapağını açtığınızda buram buram köy kokusu geliyor sanki burnunuza. Daha önce benzerini asma yaprağıyla yapmıştım. Bu da onun farklı bir versiyonu. Daha önce yapmadıysanız mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.
Bulgurlu Fasulye çorbası
Malzemeler
- 250 gr. Taze yeşil fasulye
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet domates
- 2 adet biber
- 1 çay bardağı pilavlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı salça (arzuya göre miktar artırılabilir)
- Tuz, yeteri kadar su
Nasıl Yapılır?
- Soğanı ve biberi doğrayıp tencereye alın
- Hafif soteledikten sonra küçük doğranmış domatesleri ilave edin hafif pişirin.
- Fasulyeleri ayıklayıp küçük küçük doğrayın.
- Karıştırıp 10 dakika kadar kendi suyuyla pişirin.
- Üzerine 5 su bardağı kadar su ekleyin.
- Kaynara çıkınca bulguru ve tuzunu atın. Bulgur yumuşayıp suyu özleşene kadar pişirmeye devam edin.
- Su ayarını kendi sevdiğiniz kıvama göre ayarlayın.
- Bu yemeği pilav şeklinde de pişirip yiyebilirsiniz. Ya da, daha sulu da yapabilirsiniz. Ben çorbadan daha koyu kıvamlı sevdiğim için o şekilde yaptım.