Mısır unlu, tahinli fırında kabak tarifi

Aşağıdaki malzemeler evinizde bulunsa da, büyük olasılıkla bir araya getirmek aklınıza gelmeyebilir. Ancak bu yaratıcı mısır unlu tahinli fırında kabak tarifini deneyince bayılacaksınız.

misir-unlu-firinda-tahinli-kabak

Malzemeler:

- 1 su bardağı mısır unu

- 3 su bardağı su

- 2 çay kaşığı tuz

- 1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen

- 1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik

- İnce dilimler halinde kesilmiş 1 orta boy domates

- 1 kabak halka halka kesilmiş

- 1 kase mantar

- 1 küçük sarı soğan, ince doğranmış

- 1 julyen doğranmış kırmızı biber

- 1 çorba kaşığı tahin

- 2 çay kaşığı hardal

- 1 ince dilimlenmiş yeşil soğan

- Yarım bardak limon suyu

- Tuz ve karabiber

misir-unlu-firinda-kabak-tarifi

Yapılışı:

Büyük bir tencereye üç bardak su koyun, yavaş yavaş karıştırarak, 1 su bardağı mısır unu ekleyin.

1 çay kaşığı tuz, kekik ve fesleğeni ekleyin, kaynayana kadar karıştırın.

Mısır ununun topaklanmasını engellemek için suyunu çekene kadar karıştırın ve yoğun bir kıvam alınca soğumaya bırakın.

Domates, kabak, mantar, biber ve soğanı geniş bir tavaya alıp kavurun. Ayrı bir kapta tahin, tuz, limon suyu ve hardalı çırpın.

Derin bir kabı yağladıktan sonra, mısır unu karışımını eşit bir tabaka halinde yayın ve üzerine kavurduğunuz sebzeler ile sosu ekleyin.

180 dereceye ayarlanmış fırına, üzerine alüminyum folyo kapatarak, 20 dakika pişirin.

Fırından çıktıktan sonra yeşil soğan ve karabiber eşliğinde servis edebilirsiniz.

Fotoğraf kaynak: peacefuldumpling.com