Fırında Kıymalı Makarna
MALZEMELER
- 300 gr. Kıyma
- ½ çay bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşigi tereyağ
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Karabiber, pulbiber
- 1 paket fiyonk makarna
- 2 adet yumurta
- 2 kaşık mayonez
- 100 gr kadar beyaz peynir, karabiber
BEŞAMEL SOS
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
karabiber,kişniş
ÜZERİ İÇİN
rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı
Küçük doğranmış soğanı ve kıymayı kavurun. Sarımsak, biraz pulbiber ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Makarnayı süzüp, hazırladığınız iç harcıyla karıştırın
İçine yumurta, mayonez, peynir ve karabiberi atıp tekrar karıştırın
Yağlanmış büyük borcama bastırarak yerleştirin.
Tereyağını küçük bir tencerede eritin
Üzerine unu katıp kavurun
Sütüde ilave edip hızlıca karıştırın,
Kaynayıp 2 dakida daha piştikten sonra ocaktan alın
Pazılı makarnanın üzerine boşluk kalmayacak şekilde yayın.
Kızgın fırına sürüp üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
En son rendelenmiş kaşarı üzerine gezdirip eriyene kadar fırında tutun.
Yemeğimiz servise hazır.Afiyet olsun