Hellim peynirli fırında sebze

Dilediğiniz her yemeğin yanına garnitür olarak ekleyebileceğiniz bu lezzet, sebzelerin vitaminlerini de size sunacak.

hellim-peynirli-firinda-sebze

Malzemeler:

- 4 küçük pancar

- 3 orta boy tatlı patates (kabukları soyulacak)

- 3 küçük kırmızı soğan (4'e bölünecek)

- 4 havuç (kabukları soyulacak ve ikiye bölünecek)

- 3 bütün sarımsak

- Zeytinyağı

- 150 gr. Hellim peyniri (küpler halinde doğranacak)

- Kişniş tohumları

- 1 çay kaşığı sumak

- 400 gr. nohut

- Servis için yeşillik ve sızma zeytinyağı

Yapılışı:

1- Pancarları, kabuklarını soymadan yaklaşık 20 dakika haşlayın. Haşlandıktan sonra süzün ve soğuması için bekleyin, ardından kabuklarını soyun. Büyüklüklerine göre iki ya da dört parçaya bölün.

2- Fırınınızı 200 dereceye ısıtın. Tatlı patatesleri küp şeklinde kesin. Patatesleri, pancarları, soğanları, havuçları ve sarımsağı büyük bir pişirme tepsisine yerleştirin ve üzerine zeytinyağı gezdirin.

3- Şalgam ve havuçlar yumuşayana kadar ara sıra çevirerek 45 dakika boyunca fırında pişirin.

4- Tavaya hellim peyniri parçalarını, baharatları, nohutları ve tuz ile karabiberi tavaya ekleyin. Üzerine biraz daha zeytinyağı ekleyin ve tepsiyi fırına koyarak 10 dakika daha pişirin. Tepsideki sebzeleri bir servis tabağına alın, üzerini yeşilliklerle süsleyin ve zeytinyağı gezdirin. Vitamin deponuz servise hazır.

Bir de not: Sebzeleri mevsimine göre değiştirebilirsiniz. Karnabahar ve Brüksel lahanası da fırında iyi lezzetler oluşturur.