Kabak Çekirdekli Çikolatalı Bar

6a017ee6bfc206970d01a3fd297748970b-800wi

Kabak Çekirdekli Çikolatalı Bar

Malzemeler;

  • 1 su bardağı seker
  • 1 su bardağı süt tozu
  • 80 gr tereyağı (soğuk olacak)
  • 1 çay bardağı kaynar su
  • 300 gr bitter çikolata
  • 1 su bardağı iri doğranmış fındık,yeşil fıstık
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı

  1. Çikolata, findik, fıstık hariç diğer malzemeleri küçük bir tencereye koyun .
  2. Tencereyi orta ateşte yağ  ve seker eriyinceye kadar karıştırın.
  3. Kaynamaya başlayınca 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alin ve tel süzgeçte süzün.
  4. İçerisine çikolatayı koyun ve eriyinceye kadar karıştırın.
  5. En son fındık karışımını koyup karıştırın.
  6. Küçük kare bir kabin içerisini folyo ile kaplayın, karışımı  içerisine döküp düzeltin.
  7. Önce oda ısısında bekletip soğuyunca buzdolabına koyun.
  8. Barlar buzdolabında iyice soğuyunca, kesme tahtasına alin.
  9. Keskin bir bıçak yardımı ile kare veya dikdörtgen şekilde kesin ve kavonoza koyup buzdolabında muhafaza edin.
  10. Karamel ile çikolata arası bir tat seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim.
  11. Naylon folyolara sararak bayram sekeri olarak ta ikram edebilirsiniz.