Kabak Çekirdekli Çikolatalı Bar
Kabak Çekirdekli Çikolatalı Bar
- 1 su bardağı seker
- 1 su bardağı süt tozu
- 80 gr tereyağı (soğuk olacak)
- 1 çay bardağı kaynar su
- 300 gr bitter çikolata
- 1 su bardağı iri doğranmış fındık,yeşil fıstık
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı
- Çikolata, findik, fıstık hariç diğer malzemeleri küçük bir tencereye koyun .
- Tencereyi orta ateşte yağ ve seker eriyinceye kadar karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alin ve tel süzgeçte süzün.
- İçerisine çikolatayı koyun ve eriyinceye kadar karıştırın.
- En son fındık karışımını koyup karıştırın.
- Küçük kare bir kabin içerisini folyo ile kaplayın, karışımı içerisine döküp düzeltin.
- Önce oda ısısında bekletip soğuyunca buzdolabına koyun.
- Barlar buzdolabında iyice soğuyunca, kesme tahtasına alin.
- Keskin bir bıçak yardımı ile kare veya dikdörtgen şekilde kesin ve kavonoza koyup buzdolabında muhafaza edin.
- Karamel ile çikolata arası bir tat seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim.
- Naylon folyolara sararak bayram sekeri olarak ta ikram edebilirsiniz.