Kabak Cipsi Tarifi

sr13-1024x768

Sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli bir tarifimiz var sırada:

KABAK CİPSİ

Malzemeler:

2 adet kabak

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar

1 çay kaşığı tuz

1 çay bardağı galeta unu

1 çay kaşığı toz biber

1 tatlı kaşığı acı biber

1 çay kaşığı sarımsak rendesi

Yarım çay bardağı süt

1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

1.    Geniş bir kabın içine galeta unu, rendelenmiş kaşar, acı pulbiber, tuz, sarımsak rendesini ilave edip harmanlayın.

2.    Kabakları yıkayıp kurulayın.

3.    İnce ince dilimleyin, dilimlediğiniz kabakları önce süte batırın sonra harmanladığınız peynirli baharatlı karışıma bulayın.

4.    Fırın tepsinizi zeytinyağı ile yağlayıp kabak dilimlerini dizin.

5.     Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

6.    Yanında sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz.