Kereviz Çorbası Tarifi

Çok nefis bir çorba tarifi. “Nee kereviz çorbası mı!?”  diyen çocuklarımdan biri, bu çorbadan iki kase içti. Son sözü “Çok güzelmiş, eline sağlık anne” oldu..:) Başka bir şey dememe gerek var mı?

Malzemeler

  • 2 adet orta boy kereviz
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 küçük soğan
  • 1 su bardağı et suyu bulyon
  • 4 su bardağı su
  • Çok az karabiber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı un

Üzeri için: 1 yemek kaşığı tereyağı

Kereviz çorbası nasıl yapılır?

  • Sebzeleri iri iri doğrayıp üzerine et suyu ve normal suyu, tuzunu ekleyin.
  • Yumuşayana kadar haşlayın ve blenderden geçirin.
  • Bir kasede yumurta sarısı, limon suyu ve unu çırpın.
  • Çorbanın suyundan alıp ılıklaştırın.
  • Çorbaya ekleyip karıştırın. Çok az karabiber ilave edin.
  • Çorbayı bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
  • Tereyağını eritin, içine kırmızı toz biberi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirin.

 

NOT: Kereviz çorbası, kereviz sevenler için özel bir çorba. Eğer kereviz kokusunu sevmiyorsanız çorbayı denemeyin. Ama bu nefis koku nasıl sevilmez, onu da anlamıyorum. “Renkler ve zevkler” meselesi tabi, yapacak bir şey yok…