Kinoalı ıspanak salatası

Baharla birlikte vücudun enerji ihtiyacını karşılayacak harika bir tarife ne dersiniz? Gevrek ıspanak yaprakları, tatlı domatesler, avokadonun kremalı tadı bu salatayı tam bir besin deposu haline getiriyor.

kinoali-ispanak-salatasi

Ispanak, avokado ve domateslerin yanı sıra bu salatayı enerji ve besin deposu haline getiren bir başka bileşen ise kinoa. Kinoa ana vatanı Peru olan bir bu bitki, görünümü ve tadı itibariyle tahıla benzer. Bitkinin yenilen kısmı, çiçeklerinin tohuma dönüşmüş halidir. Yapılışı basit ancak çok besleyici olan bu salata, özellikle yaz aylarının ferahlatıcı bir lezzeti olabilir. Salataya ekleyeceğiniz az miktarda fasulye, protein miktarını da artıracaktır. Sirke yerine de taze limon suyu kullanın.

Malzemeler:

- 1 bardak kuru kinoa

- 2 adet orta boy avokado (yumuşaklarını seçin)

- 100 gr. bebek ıspanak

- 250 gr. kiraz domates

- 3 adet yeşil soğan

Sos için malzemeler:

- 2 diş sarımsak(ince ince doğranacak)

- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi

- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

- Bir tutam tuz

Yapılışı:

Öncelikle salatayı yapmaya kinoayı paketteki talimatlara göre pişirin. Bu arada salata sosunu hazırlayabilirsiniz.

Küçük bir kaseye sos için gerekli tüm malzemeyi koyun ve karıştırın. Ardından dinlenmeye alın. Ispanakları iri parçalar halinde doğrayın ve bir kaseye koyun.

Yeşil soğanları kesin, kiraz domatesleri ikiye bölün ve avokadoyu küp küp doğrayın. Kinoa piştikten sonra, ıspanakları içine ekleyin. Kinoanın ısısı, ıspanak yapraklarını yumuşatacaktır.

Yeşil soğanı, domatesi ve sosu ekleyin. Hafif karıştırın. Son olarak avokado küplerini ekleyin ve tekrar karıştırın. Kinoalı ıspanak salatanız hazır.

Nohutlu havuç salatası için tıklayın