Mısır salatası tarifi
Mısır salatası yaz aylarının en hafif, en lezzetli ve en besleyici yiyeceği haline gelebilir. Yaz aylarının ferah lezzetlerinden olan kiraz domates ve fesleğen ise bu salataya unutulmaz tadı veriyor.
Malzemeler:
- 6 koçan süt mısırı
- 1/2 kırmızı soğan (küp küp doğranacak)
- 1 bardak kiraz domates (ikiye bölünecek)
- 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber
- 1/2 bardak jülyen kesilmiş fesleğen yaprakları (4-5 yaprağı üst üste koyun, yuvarlayın ve ince ince kesin)
Yapılışı:
Büyük bir tencereyi su ile doldurun ve kaynatın. Su kaynarken bir yemek kaşığı tuz ile bir yemek kaşığı üzüm sirkesi ekleyin.
Mısırları kaynayan suya atın ve kaynatın. Mısırlar piştiğinde tencereyi ateşten alın, kapağını kapatın ve 10 dakika dinlendirin.
Mısırları tencereden çıkartın ve mısır tanelerini bıçak yardımıyla koçandan keserek ayırın. Mısır tanelerini kestikten sonra bir kap içinde kırmızı soğanlar, domatesler, üzüm sirkesi, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile birleştirin ve iyice karıştırın.
Servis öncesinde doğradığınız fesleğenleri ekleyin. Damak tadınıza göre biraz daha tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz. Basit, lezzetli ve besleyici mısır salatanız hazır....
Bu arada mısır salatası birçok farklı bileşenle de hazırlanabilir. Mısırların ya da kiraz domateslerin miktarını artırabilirsiniz. Salataya iki diş ezilmiş sarımsak ekleyebilirsiniz. Fesleğen ile birlikte taze maydanoz da mısır salatasına büyük bir lezzet katacaktır.