Kısır Nasıl Yapılır?
Türk mutfağının vazgeçilmez tariflerinden kısır tarifi...
Malzemeler
- 1 su bardağı orta bulgur
- 1 buçuk su bardağına yakın sıcak su
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet küçük kuru soğan
- 1 diş sarmısak
- 2 dal taze soğan
- 8-10 dal maydanoz
- Kimyon,yeni bahar, reyhan, kuru nane
- Zeytinyağı, tuz, yarım limon veya nar ekşisi
Yapılışı
- Bulguru geniş bir kaba alıp içine kuru soğanı küçük küçük doğrayın
- Üzerine sıcak suyu ilave edip karıştırın, ağzını kapatın
- 1 saat kadar sonra bulgura salçasını katıp yoğurur gibi ama fazla da örselemeden karıştırın.
- Baharatını, ekşisini koyun.
- Yeşillikleri doğrayıp ekleyin karıştırın.
- Lahana veya marul yaprakları eşliğinde afiyetle yeyin.