Kısır Nasıl Yapılır?

Kisir_1210_07_104

 

Türk mutfağının vazgeçilmez tariflerinden kısır tarifi...

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı orta bulgur
  • 1 buçuk su bardağına yakın sıcak su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 diş sarmısak
  • 2 dal taze soğan
  • 8-10 dal maydanoz
  • Kimyon,yeni bahar, reyhan, kuru nane
  • Zeytinyağı, tuz, yarım limon veya nar ekşisi

 

Yapılışı

  • Bulguru geniş bir kaba alıp içine kuru soğanı küçük küçük doğrayın
  • Üzerine sıcak suyu ilave edip karıştırın, ağzını kapatın
  • 1 saat kadar sonra bulgura salçasını katıp yoğurur gibi ama fazla da örselemeden karıştırın.
  • Baharatını, ekşisini koyun.
  • Yeşillikleri doğrayıp ekleyin karıştırın.
  • Lahana veya marul yaprakları eşliğinde afiyetle yeyin.