Kıymalı Mantar Dolması
Mantarı sevmeyen var mı acaba? Kavurması, tavuklusu, her bir şeyi lezzetlidir mantarın. Bugün sizler için kıymalı mantar dolması tarifi vereyim. "Akşam yemeğine ne yapayım" diye düşünmeyin olur mu? ;)
Malzemeler
Ana malzeme:
¦ 2 kilo Mantar
İç harç için:
¦ 300-400 gr. kıyma
¦ 3 diş sarımsak
¦ 2 adet orta boy soğan
¦ Tuz ve karabiber
Üzeri için:
¦ 300-400 gr. kaşar peyniri
Hazırlanışı
¦ Kıymaya küçük doğranmış soğan ve sarımsak eklenerek kavrulur
¦ Hazır olan kıymanın tuzu karabiberi kontrol edilip ocaktan alınır ve soğumağa bırakılır
¦ Mantarlar yıkanmadan şapka ve çubuk kısmı birbirinden ayrılır
¦ Mantarın şapka kısmımın üst kabuğu çok ince soyulup içindeki siyah kısım ağzı küt bir şeyle temizlenir (ben tatlı kaşığının başıyla temizledim)
¦ Temizlenmiş mantarlar güzelce yıkandıktan sonra harçla doldurulup fırın tepsisine dizilir ve 200 derecede ısıtılmış fırına sürülür
¦ mantarlar suyunu verip 10 dakika kaynadıktan sonra tepsi fırından çıkartılır ve doğranmış peynirler üzerine konulup tekrardan fırına sürülür
¦ peynir eriyip hafif kızarınca yemeyimiz yenmeye hazır
¦ Dilerseniz yoğurt veya sarımsaklı yoğurtla yiyebilirsiniz
Afiyet olsun!
Diğer mantarlı tariflerden seçmeler