Kıymalı Mantar Dolması

stuffed-mushrooms

Mantarı sevmeyen var mı acaba? Kavurması, tavuklusu, her bir şeyi lezzetlidir mantarın. Bugün sizler için kıymalı mantar dolması tarifi vereyim. "Akşam yemeğine ne yapayım" diye düşünmeyin olur mu? ;)

Malzemeler

Ana malzeme:

¦ 2 kilo Mantar

İç harç için:

¦ 300-400 gr. kıyma

¦ 3 diş sarımsak

¦ 2 adet orta boy soğan

¦ Tuz ve karabiber

Üzeri için:

¦ 300-400 gr. kaşar peyniri 

Hazırlanışı

¦ Kıymaya küçük doğranmış soğan ve sarımsak eklenerek kavrulur

¦ Hazır olan kıymanın tuzu karabiberi kontrol edilip ocaktan alınır ve soğumağa bırakılır

¦ Mantarlar yıkanmadan şapka ve çubuk kısmı birbirinden ayrılır

¦ Mantarın şapka kısmımın üst kabuğu çok ince soyulup içindeki siyah kısım ağzı küt bir şeyle temizlenir (ben tatlı kaşığının başıyla temizledim)

¦ Temizlenmiş mantarlar güzelce yıkandıktan sonra harçla doldurulup fırın tepsisine dizilir ve 200 derecede ısıtılmış fırına sürülür

¦ mantarlar suyunu verip 10 dakika kaynadıktan sonra tepsi fırından çıkartılır ve doğranmış peynirler üzerine konulup tekrardan fırına sürülür

¦ peynir eriyip hafif kızarınca yemeyimiz yenmeye hazır

¦ Dilerseniz yoğurt veya sarımsaklı yoğurtla yiyebilirsiniz

Afiyet olsun!

Diğer mantarlı tariflerden seçmeler