Kuzu Ciğerli İç Pilavı
KUZU CİĞERLİ İÇ PİLAV
Malzemeler
- 500 gr. ciğer
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet orta boy soğan
- 1 küçük dal biberiye veya 1 adet defne yaprağı
- 1 dolu yemek kaşığı kuş üzümü
- 25 gr. Dolmalık fıstık
- 4-5 dal dereotu veya maydanoz
- 1 çay bardağından bir parmak eksik sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Nasıl yapılır?
Pirinci yıkayıp 1 saat kadar ılık suda bekletin.
Zeytinyağını tencereye alın. Altını yakın.
Soğanı küçük doğrayıp ısınan yağın üzerine ekleyin.
Soğanlar hafif sararınca fıstığı ekleyin. hafif pembeleştirin.
Ciğeri yıkayıp küçük küpler halinde doğrayın.
Sıcağa yakın suyla yıkayıp süzdürün.
Tencereye ciğerleri ve biberleri yada defne yaprağını, yıkanmış kuş üzümünü alıp hızlı ateşte rengi dönene kadar kavurun.
Pirincin suyunu süzdürüp ciğerlerin üzerine serin. Tam karıştırmayın ki, pirinçler fazla kararmasın.
Üzerine suyunu ekleyin. Tuzunu atın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte kadar pişirin. Dereotunu küçük doğrayıp altını kapattıktan sonra ekleyin. En az 20 dakika dinlendirip sonra karıştırın. Bu yemeğin yanına hoşaf çok güzel gidiyor.Elhamdulillahi Rabbil Alemin!