Maklube Nasıl Yapılır?
- Malzemeler:
- 1 1/2 su bardağı pirinç
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 tavuk butu
- 1 kemer patlıcan
- 1 küçük karnıbahar (iri greyfurt büyüklüğünde)
- 1/2 demet brokoli
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ (sebzeleri kızartmak için)
- 1/2 çaybardağı tuzsuz badem veya dolmalık fıstı.
- Tuz
- Çok derin olmayan yayvan bir tencere
YAPILIŞI:
1- Pirinçleri tuzlu ılık suda yarım saat bekletelim.
2- Patlıcanları alacalı soyup boyuna uzun dilimledikten sonra tuzlu suda bekletelim.
3- Karnıbahar ve brokoliyi iri çiçekler halinde ayırdıktan sonra yıkayıp süzelim.
4- Tavuk budunu kemik eklem yerlerinden 3 parçaya bölelim.
5- Sebzeleri kağıt havluyla kuruladıktan sonra kızartalıp kağıt havluda yağını emdirelim
6- Tencerede 1/2 çaybardağı sıvı yağını ısıtıp tavuğu kızartalım ve tencereyi ocaktan alalım.
7- Tavuk etleri tencerenin ortasında kalacak şekilde toplayalım ve etrafına, kızarmış dilim patlıcanlarının bir uçları tencerenin ağzına doğru duvarına dizelim
(papatya görüntüsü gibi)
8- Patlıcanların aralarındaki boşluklara da karnıbahar ve brokolileri serpiştirelim.
9- Ilık suda bekletip daha sonrasında yıkadığımız pirinçleri ilave edelim ve kaşık yardımıyla pirinçlerin üstünü düzeltelim.
10- 2,5 su bardağı sıcak suyumuzu (pirinçlerin üzeri suyla örtülmesi gerek) ve tuzu ilave edip tencereyi çok hafif şekilde 1-2 kez sallayalım.
11- Pilavı kısık ateşte suyunu çekene kadar hiç karıştırmadan pişirelim.
12- Pilavın suyunun çekip çekmediğini kontrol etmek için 1 sefere mahsus kaşığı tencerenin dibine batırıp çıkartın, kaşığa gelen pirinçlerden anlaşılacaktır.
13- Suyu çeken pilavımızı 20 dk. demlendirdikten sonra tencerenin ağzına servis tabağını kapatıp ters çevirelim.
14- Sıvıyağda kavurduğumuz bademleri pilavın üzerine serptikten sonra servis yapabilirsiniz.