Nohutlu Patates Yemeği
Bizim evde kış aylarının vazgeçilmezi sulu yemekler. Bu nefis yemek de harika oluyor. Tavsiyemdir ;)
NOHUTLU PATATES YAHNİSİ
Malzemeler
- 400 gr. kuşbaşı et
- 5 orta boy patates
- 1 orta boy soğan
- 2 orta boy domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 3 diş orta boy sarımsak
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı salça
- Zeytinyağı, tuz, karabiber
- yeteri kadar su
Yapılışı
- Öncelikle eti düdüklü tencereye alıp üzerine sıcak su ekleyip haşlayın.
- Diğer tarafta başka bir tencereye küçük doğranmış biber ve soğanı tencereye alın. Üzerine yağ ekleyip sarartın.
- Küp doğranmış domatesi de ekleyip 3-4 dakika kadar pişirin.
- Salçayı ilave edip eritin.
- Haşlanmış eti ve suyu ilave edin. Kaynamaya başlayınca tuzunu atın. Küp doğranmış patatesleri ekleyin.
- 5 dakika kadar sonra nohutu ekleyin. Patatesler hala azıcık diriyken karabiberi ekleyip altını kapatın.
- En az 1 saat dinlenen yemeğiniz servise hazırdır.