Nohutlu Patates Yemeği

Nohutlu Patates Yahnisi

Bizim evde kış aylarının vazgeçilmezi sulu yemekler. Bu nefis yemek de harika oluyor. Tavsiyemdir ;)

NOHUTLU PATATES YAHNİSİ

Malzemeler

  • 400 gr. kuşbaşı et
  • 5 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 2 orta boy domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 diş orta boy sarımsak
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Zeytinyağı, tuz, karabiber
  • yeteri kadar su

Yapılışı

  • Öncelikle eti düdüklü tencereye alıp üzerine sıcak su ekleyip haşlayın.
  • Diğer tarafta başka bir tencereye küçük doğranmış biber ve soğanı tencereye alın. Üzerine yağ ekleyip sarartın.
  • Küp doğranmış domatesi de ekleyip 3-4 dakika kadar pişirin.
  • Salçayı ilave edip eritin.
  • Haşlanmış eti ve suyu ilave edin. Kaynamaya başlayınca tuzunu atın. Küp doğranmış patatesleri ekleyin.
  • 5 dakika kadar sonra nohutu ekleyin. Patatesler hala azıcık diriyken karabiberi ekleyip altını kapatın.
  • En az 1 saat dinlenen yemeğiniz servise hazırdır.