Patatesli Kekikli Pide
Patatesli Pide
- 4 su bardağı normal un
- 2 su bardağı tam buğday unu (Kepekli un)
- 1 buçuk su bardağı az ılınmış su
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ ( zeytinyağı kullanıyorum)
- 1 yumurta
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı instant kuru maya
- tuz
Sos malzemesi
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kuru dereotu varsa fesleğen ve maydanoz
- Biraz karabiber
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Ketçap kıvamına gelecek kadar su
Üst malzemesi
- 5 adet orta boy patates
- Damak tadınıza göre karabiber, pulbiber ve kekik
Ayrıca: Kaşar peyniri rendesi
Nasıl yapılır?
- Bir gün önceden hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Ertesi gün patatesleri soyup küp küp doğrayın. Buharda haşlayın.
- Sos için sarımsağı ezin. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın, ketçap kıvamında olmalı.
- Hamurdan tepsinizin büyüklüğüne göre alıp merdane ile açın, kenarlarını yükselterek tepsiye yerleştirin.
- Hamurun üzerine fırça yardımı ile sosu sürün. kaşar peyniri rendesini de serpiştirin.
- Patateslerin üzerine tuz, karabiber, pul biber ve kekik ve 1 yemek kaşığı zeytinyağınıda ekleyip harmanlayın.
- Kaşar peynirin üzerine patatesleri yayın.
- 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
- Afiyet şifa olsun…