Patatesli Kekikli Pide

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Patatesli Pide

Malzemeler

  • 4 su bardağı normal un
  • 2 su bardağı tam buğday unu (Kepekli un)
  • 1 buçuk su bardağı az ılınmış  su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ ( zeytinyağı kullanıyorum)
  • 1 yumurta
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı instant kuru maya
  • tuz

Sos malzemesi

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru dereotu varsa fesleğen ve maydanoz
  • Biraz karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Ketçap kıvamına gelecek kadar su

Üst malzemesi

  • 5 adet orta boy patates
  • Damak tadınıza göre karabiber, pulbiber ve kekik

Ayrıca: Kaşar peyniri rendesi

Nasıl yapılır?

  • Bir gün önceden hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Ertesi gün patatesleri soyup küp küp doğrayın. Buharda haşlayın.
  • Sos için sarımsağı ezin. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın, ketçap kıvamında olmalı.
  • Hamurdan tepsinizin büyüklüğüne göre alıp merdane ile açın, kenarlarını yükselterek tepsiye yerleştirin.
  • Hamurun üzerine fırça yardımı ile sosu sürün. kaşar peyniri rendesini de serpiştirin.
  • Patateslerin üzerine tuz, karabiber, pul biber ve kekik ve 1 yemek kaşığı zeytinyağınıda  ekleyip harmanlayın.
  • Kaşar peynirin üzerine patatesleri yayın.
  • 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet şifa olsun…