Patatesli Rulo Börek
Malzemeler :
2 yufka
yarım su bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
İçi için :
3 orta boy patates
1 demet maydanoz
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 yumurta akı
tuz , karabiber
Bir kaba haşlanmış patatesleri rendeleyelim. İçine kıyılmış maydanozu , sıvıyağı , yumurta aklarını , tuzu , karabiberi ekleyelim. Bir kapta sütü , sıvıyağı çırparak karıştıralım. Bir yufkayı serip yarıdan keselim. Yufka parçalarının üzerine fırça yardımıyla , sütlü , sıvıyağlı harcı sürelim. Yufka parçalarını 10 cm genişliğinde şeritler halinde keselim. Şeritleri , bir ucuna patatesli harç koyup rulo yaparak saralım. Diğer yufkayıda aynı şekilde hazırlayıp ruloların üzerlerine yumurta sarısı sürerek , önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında börekleri , altları ve üstleri pembeleşene kadar pişirelim ve hemen fırından çıkaralım.Börekleri pişer pişmez fırından almazsanız , kabaraklarını ve çıtırlıklarını kaybederler.