Patatesli Rulo Börek

Malzemeler :

2 yufka

yarım su bardağı süt

yarım çay bardağı sıvıyağ

1 yumurta sarısı

İçi için :

3 orta boy patates

1 demet maydanoz

4 çorba kaşığı sıvıyağ

2 yumurta akı

tuz , karabiber

Bir kaba haşlanmış patatesleri rendeleyelim. İçine kıyılmış maydanozu , sıvıyağı , yumurta aklarını , tuzu , karabiberi ekleyelim. Bir kapta sütü , sıvıyağı çırparak karıştıralım. Bir yufkayı serip yarıdan keselim. Yufka parçalarının üzerine fırça yardımıyla , sütlü , sıvıyağlı harcı sürelim. Yufka parçalarını 10 cm genişliğinde şeritler halinde keselim. Şeritleri , bir ucuna patatesli harç koyup rulo yaparak saralım. Diğer yufkayıda aynı şekilde hazırlayıp ruloların üzerlerine yumurta sarısı sürerek , önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında börekleri , altları ve üstleri pembeleşene kadar pişirelim ve hemen fırından çıkaralım.Börekleri pişer pişmez fırından almazsanız , kabaraklarını ve çıtırlıklarını kaybederler.