Renkli humus yapımı
Humus kendine özgünlüğü ile nefis olsa da yeniliklerle aile ve misafirleri şaşırtmak yapılacak küçük değişikliklerle mümkün. Yemek göze de hitap etmeli diyenlerin ilgisini çekecek bir renkli pancarlı humus tarifi...
Malzemeler
- 1 orta boy veya 2 küçük kırmızı pancar
- 2 diş sarımsak
- 8 yemek kaşığı, haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı taze limon suyu
- 2 ila 3 çorba kaşığı ılık su
- 4 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
- Çeşnilendirme için deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber
Sunum için:
- Kızarmış ekmek dilimleri
- Dilimlenmiş turp
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı
Hazırlanışı:
Fırınınızı 240°C'ye ayarlayın. Tepsiye koyduğunuz pancarların üzerine zeytinyağı gezdirin ve folyo ile tepsinin üstünü kapatın. 30/40 dakika sonra çatal ile kontrol edip fırından çıkartın.
Yeterince soğuduğunda, akan suyun altında pancar kabuklarını soyun. Pancarı doğrayıp tüm malzemeleri blenderın içine koyun. Sarımsak, nohut, tahin, zeytinyağı, limon suyu, su ve karışımı da ekleyin. Pürüssüz bir kıvama gelene kadar işleme devam edin.
Kızarmış ekmek üzerine susam, çam fıstığı ve maydanoz (isteğe bağlı) ile garnitür ya da çiğ sebzeler ile sunabilirsiniz.
İşte renkli pancarlı humus hazır