Tahıllı Çorba Tarifi
1 su bardağından az eksik döğme
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı fasulye
bir orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
4-5 parça kemikli et(olmasa da olur)
Tuz,zeytinyağı
YAPILIŞI
*Döğmeyi,fasulye ve nohutu akşamdan ılık suyla ıslağa koyun
*Ertesi gün suyunu süzüp düdüklü tencereye alın,kemikli etide içine ilave edin
*Üzerini örtecek kadar sıcak su koyun
*Kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika kadar pişirin
*Ayrı bir tencerede küçük doğranmış soğanları az yağda pembeleştirin
*Salçasını koyup eritin
*İçine döğmeli karışımın hepsini ilave edin(fazla gelirse biraz ayırıp daha sonrada yapabilirsiniz)
*Suyu az gelirse su ilavesi yapın
*Bir iki dakika kaynattıktan sonra altını kapatıp servis edin.