Yumurtalı Pizza Tarifi
YUMURTALI PİZZA TARİFİ
Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 adet yumurta (birinin sarısını ayırın)
- 1 yemek kaşığı instant kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç malzemesi
- 100 gr.lor peyniri
- 100 gr.beyaz peynir
- 100 gr. kaşar peyniri
- 3 yumurta
- Biraz karabiber
- Varsa dilimlenmiş sucuk
Yumurtalı pidenin yapılışı
- Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.Poğaça hamuru yumuşaklığında olmalı.
- hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın.Eğer işiniz aceleyse 50 derecedeki fırında 10 dakika tutup mayalandırmayı hızlandırın.
- hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp,merdaneyle yuvarlak şekilde açın.
- Lor peyniri,beyaz peynir ve kaşar peynirini karıştırın.3 yumurta kırıp çırpmadan hafifçe karıştırın.
- Açtığınız hamurun ortasına içten bir kaşık koyup kenarlarını içe doğru kapatın.
- Ayırdığınız yumurta sarısını ,bir tatlı kaşığı yoğurtla karıştırıp kenarlarına sürün.
- 250 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Fırından almadan önce, pidelerin orta kısmına kaşar rendesi koyun. Hafif eriyince fırından alın.