Yumurtalı Pizza Tarifi

 

YUMURTALI PİZZA TARİFİ

Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta (birinin sarısını ayırın)
  • 1 yemek kaşığı instant kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Fotoğraf: Friday night special: Turkish Sausage and Egg ! Share if you'd love to have a bite!

İç malzemesi

  • 100 gr.lor peyniri
  • 100 gr.beyaz peynir
  • 100 gr. kaşar peyniri
  • 3 yumurta
  • Biraz karabiber
  • Varsa dilimlenmiş sucuk

Yumurtalı pidenin yapılışı

  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.Poğaça hamuru yumuşaklığında olmalı.
  • hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın.Eğer işiniz aceleyse 50 derecedeki fırında 10 dakika tutup mayalandırmayı hızlandırın.
  • hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp,merdaneyle yuvarlak  şekilde açın.
  • Lor peyniri,beyaz peynir ve kaşar peynirini karıştırın.3 yumurta kırıp  çırpmadan hafifçe karıştırın.
  • Açtığınız hamurun ortasına  içten bir kaşık koyup kenarlarını içe doğru  kapatın.
  • Ayırdığınız yumurta sarısını ,bir tatlı kaşığı yoğurtla karıştırıp  kenarlarına sürün.
  • 250 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından almadan önce, pidelerin orta kısmına  kaşar rendesi koyun. Hafif eriyince fırından alın.