Acılı uskumru

Balık mevsiminin sonuna yaklaşılırken mümkün olduğunca fazla balık tüketmek omega-3 depolamanın en iyi yollarından biri. Acılı uskumru, yanına hazırlanacak sos ile farklı bir lezzet oluşturacak.

uskumru-tarifi

Malzemeler:

- Temizlenmiş 6 adet uskumru

- 125 gr. terayağı

- 2 çay kaşığı öğütülmüş Arnavut biberi

- 1 çay kaşığı kurutulmuş pul biber

- 2 çay kaşığı öğütülmüş kişniş

- 1 çay kaşığı öğütülmüş zencefil

- 3 çay kaşığı pudra şekeri

- 2 çay kaşığı hardal

- 3 çay kaşığı üzüm sirkesi

- 2 çay kaşığı limon suyu

Servis için:

- Haşlanmış patates

- Marul veya domates salatası

Hazırlanışı:

1- Fırını en üst sıcaklığa kadar ısıtın.

2- Uskumruların her iki tarafına keskin bir bıçakla üç adet çizik atın. Tüm malzemeleri bir kap içinde çatal yardımıyla iyice karıştırın. İçine tuz ve çekilmiş karabiber ekleyin. Yumuşattığınız tereyağı ile malzeme karışımını birbirine yedirin. Ardından tüm malzemelerle karışmış tereyağını uskumrulara iyice sürün. Yüzgeçlerin altları ve iç kısmını atlamayın.

3- Rahat temizlik için ızgara tepsisini alüminyum folyo ile kaplayın ve uskumruları tepsiye yerleştirin.

4- Uskumruların her iki tarafını 4 dakika ızgaralayın. Bazı fırınların pişirme süresi farklı olabileceğinden, uskumruların çok kızarmayacak şekilde pişmiş olmasına dikkat edin.

5- Önce haşlanıp ardından sotelenen patates yatağında uskumruları servis edebilirsiniz. Yeşil salatayı da unutmayın.