Salata yatağında ızgara somon tarifi

Yaza doğru ilerlerken sağlıklı ve hafif yiyecekler tüketmek öncelikli olmalı. Hafif bir salata ve ızgara balık bunun en iyi yollarından bir tanesi...

salata-izgara-somon

Hazırlanışı:

Salatalık yatağında somon ızgara için önce orta boy bir salatalığın kabuğunu soyun ve ortasından ikiye bölün. Ardından çekirdeklerini bir kaşık yardımıyla çıkartın. Salatalığı yaklaşık 1 santimetre eninde keserek bir karıştırma kabına koyun. 8 Adet küçük turpu dörde bölün ve salatalıklarla karıştırın. Taze bir limonun tüm kabuğunu ve üzerindeki beyazlığı soyun. Ardından limonu ince ince dilimlere ayırın. Turp ve salatalık ile limon dilimlerini birbirine karıştırın. Karışıma 1 yemek kaşığı doğranmış dereotu ekleyin. Tuz ve karabiber ile çeşnilendirin. Son bir kez daha limonları ezmemeye gayret ederek hafifçe karıştırın.

2 Adet somon filetoyu hafifçe zeytinyağı ile yağlayın ve öğütülmüş karabiber ve tuz ile ovun. Önceden ısıttığınız bir tavada 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ile ızgaralayın. Somonları isterseniz fırında da pişirebilirsiniz. Salatayı ikiye bölerek iki tabağa paylaştırın ve somon filetoları üzerine yerleştirin. Hafif ancak sağlıklı yaz menünüz hazır.

Burada önemli olan limonun asidini ve salatalığı, somonun yağıyla dengelemek. Salatayı hazırlarken tadına bakın. Eğer çok ekşi gelirse, birer tutam şeker katarak lezzetlendirebilirsiniz. Salatada hafif bir keskinliğin kaldığından emin olmalısınız.