Fırında kabak tabağında karides tarifi

Fırında kabak hemen her şekilde sunulabilecek sağlıklı ve lezzetli sebzeler arasında. Fırında kabağın içine koyabileceklerinden bir tanesi de limon ve sarımsak ile çeşnilendireceğiniz karides olabilir. Konuklarınız inanın bu lezzeti çok beğenecek.

karides-kabak-firin

Fırında kabak tabağında karidesi sofranıza getirmek aslında hiç de zor değil. Ayrıca karidesleri hazır olarak alabileceğiniz gibi balıkçınızdan temizleterek taze olarak da kullanabilirsiniz.

Malzemeler:

- 250 gr. karides (donmuş ya da taze)

- 1 orta boy bal kabağı

- 2 çay kaşığı sızma zeytinyağı

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 2 diş sarımsak (ince ince doğranacak)

- 1/2 limonun suyu

- Tuz ve karabiber

Yapılışı:

Önce keskin bir bıçak ile kabağı boydan ikiye bölün ve çekirdekleri kaşık yardımıyla temizleyin. Kabağın içini zeytinyağı ile yağlayın. Tuz ve karabiber ile çeşnilendirin.

Bir pişirme kağıdı üzerine folyo yerleştirin, yağlayın ve kabağın kesik kısmı kağıdın üzerine gelecek şekilde koyun. 1 saat boyunca 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Bu arada bir tavaya tereyağını koyun eritin.

Sarımsağı ve karidesleri ekleyin. Karidesler üstleri hafifçe pembeleşene kadar tereyağında çevirin. Karideslerin bir tarafının yanmaması için ara sıra çevirmeyi sürdürün.

Sarımsaklar yanmadan ve karidesler aşırı kızarmadan ateşten alın ve dinlendirin. Fırında pişirdiğiniz kabağın içine sarımsaklı karidesleri koyun. Üzerine limon suyu sıkıp servis edin.