Domatesli kremalı makarna tarifi
Makarna deyince ilk akla gelen İtalyan mutfağından bir lezzettir. Domates sosu ile kremanın birleşimi konuklarınızı keyifli bir sofrada ağırlamanızı sağlayacak.
Malzemeler:
- 400 gr. düdük şeklinde makarna
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 diş sarımsak (ince ince doğranacak)
- 1/2 beyaz soğan (küp küp doğranacak)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı çekilmiş karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı kuru biberiye
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 750 gr. közlenmiş domates konservesi
- 1 bardak krema
- 1 çay kaşığı tuzsuz tereyağı
- 1/4 bardak Parmesan peyniri (rendelenmiş)
- 1/2 bardak Mozzarella peyniri (parçalanmış)
Yapılışı:
Öncelikle fırınınızı 190 dereceye ısıtın. Bir fırın kabını yağlayın ve beklemeye alın. Ardından makarnayı paketteki tarife göre tuzlu suda pişirin.
Bu arada zeytinyağını bir sos tavasında ısıtın. Sarımsak ve soğanı tavaya atın ve 5-8 dakika arası soteleyin. Tuz, karabiber, kurutulmuş baharatlar, şeker ve domatesleri tavaya ekleyin.
Tavanın ısısını kısın ve 20 dakika boyunca pişirin. Tüm malzemeler birbiriyle karıştıktan sonra krema ve tereyağını tavaya ekleyin ve eklerken yavaş yavaş karıştırın. Sosu süzdüğünüz makarna ile birleştirin ve iyice karıştırın.
Sosladığınız makarnayı daha önce hazırladığınız fırın kabına yerleştirin ve üzerini peynirle kaplayın. Yaklaşık 30 dakika fırınlayın.
Spagetti bolonez tarifi için tıklayın