Parmesan ve ıspanaklı makarna tarifi
Makarna ile peynirin mükemmel birlikteliğine ıspanak ekleyerek yaz aylarının çabuk ama lezzetli yemeğini sofranıza getirebilirsiniz.
Parmesan ve ıspanaklı makarna tarifi için malzemeler:
- 2 bardak fiyonk makarna
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 diş sarımsak (ince ince doğranacak)
- 1 orta boy soğan (küp küp doğranacak)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 bardak süt
- 2 bardak ıspanak (doğranacak)
- 1/2 bardak parmesan peyniri (rendelenecek)
- Damak tadına göre tuz ve karabiber
Yapılışı:
Öncelikle makarnayı paketteki tarife göre pişirin.
Zeytinyağını orta büyüklükte bir tavada ısıtın. Ardından sarımsak ve soğanı tavaya atın. Karışımı soğanlar pembeleşene kadar 2-3 dakika kadar soteleyin.
Daha sonra tavaya unu ekleyin ve hafifçe kahverengi renk alana kadar yaklaşık 1 dakika karıştırın.
Sütü yavaşça tavaya ekleyin ve koyulaşana kadar 4 dakika boyunca karıştırmayı sürdürün.
Son olarak rendelenmiş parmesan peynirini tavaya ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Sırada makarnalar var. Tavaya ekleyin ve hafifçe karıştırın. İstediğiniz miktarda tuz ve karabiber ekledikten sonra hemen servis edebilirsiniz.
Fotoğraf kaynak: Pinterest