Evde Meyveli Çay Yapımı

Malzemeler
- 2 buçuk su bardağı demli çay
 - 3 adet şeftali
 - 7 su bardağı su
 - 1 su bardağı şeker
 - 1 çay kaşığı limon tuzu
 - 1 adet limon
 
Hazırlanışı
- Öncelikle üç şeftaliyi iri parçalara bölüp tencereye alın. Üzerine 7 bardak suyu koyup kaynamaya bırakın.
 - Diğer tarafta 2 yemek kaşığı tomurcuk kokulu çay ve 1 yemek kaşığı normal çayı 3 su bardağı suyla demleyin. (Demlenince 2.5 bardak kalıyor)
 - Şeftaliler iyice yumuşayınca altını kapatın. 20 dakika o şekilde bekletin ve ince bir tülbentten süzün. Çayı da aynı şekilde süzerek ekleyin.
 - 1 su bardağı şeker, limon tuzu ve 4 parçaya bölünmüş limonu da ekleyip karıştırın.
 - Soğuduktan sonra buzdolabına koyun.
 - Ertesi gün limonları içinden alın.
 - En geç 2 gün içerisinde tüketin.
 
                








