Gül Şurubu Tarifi

Gül kokulu bir tarifim var bugün. Kan kırmızı ama gül tadında bir şerbet. Öyle gramlı, ölçülü bir tarif değil bu. Sadece yöntemi anlatmak istiyorum. Şeker ve su ölçüsünü kendinize göre belirleyebilirsiniz.

Benim bu kadar gül yaprağım vardı. Yaklaşık 10 tane gülün yaprağı. Güllerin kokulu gül olması önemli. Benim güller fazla kokulu değildi.

GÜL ŞERBETİ NASIL YAPILIR?

Gül yapraklarını tencereye alın. Üzerine her gül için 1 su bardağı sıcak su ekleyin. 8-10 dakika boyunca kaynatın. İçine 10 bardak su için 1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Boz bir rengi olan şerbet, bu aşamadan sonra kırmızılaşacaktır. Sıcakken içine şekerini atın. Şekeri damak tadınıza göre ayarlayın.