Fırında Kaşarlı Tavuk
FIRINDA KAŞARLI TAVUK
Malzemeler
- 2 adet göğüs eti
- 3 orta boy patates
- 3 adet domates
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- Baharatlar (kekik, pul biber, isot, karabiber)
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Tavukları küp küp, kuşbaşından büyükçe doğrayalım. Patatesleri de aynı şekilde küp küp doğrayalım. Pişireceğimiz kaba alalım.
Sosu için bir kaba salçayı, sıvı yağı, baharatları, tuzu koyup karıştıralım ve malzemelerimizin üzerine dökerek güzelce harmanlayalım. En üstüne domatesi ince ince doğrayarak dizelim. 170 derecelik fırına verelim. Yemeğin pişmesine 5 dk kala fırından çıkartıp üzerine rendelenmiş kaşarı yayalım ve tekrar fırına verelim, kaşar hafif kızarıncaya kadar pişirmeye devam edelim. Tercihen makarnayla servis edelim. Afiyet olsun.