Dil Çorbası Tarifi

Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş Google Plus'da Paylaş

Dil özel  lezzete sahip bir sakatattır. Yapımı da oldukça basit.  Pişmemiş hali göze pek hoş görünmediği için  yapım aşamalarını resimlemedim. Zaten yapımı oldukça kolay.

Malzemeler

  • 1 adet dana dili
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 limon suyu
  • Üzeri için : 1 yemek kaşığı tereyağı ve kırmızı toz biber
  • Sarmısak, sirke

Dil Çorbası nasıl yapılır?

  • Dili yıkayıp düdüklü tencereye koyun. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başlayınca üzerine biriken kefi alıp atın.
  • Düdüklüyü kapatın. Düdüğünü indirdikten sonra 1 saat pişirin.
  •  Kapağını açtıktan sonra dili çıkarıp dilin üzerindeki beyaz tabakayı soyup atın.
  • Dili hafif ılıyınca küçük küçük doğrayın.
  • Suyunu süzüp tekrar tencereye alın. Etleri içine ekleyin.
  • Diğer tarafta unu, limon suyunu ve ve çok az suyu çırpıp çorbaya ekleyin. Tuzunu atın ve kaynayana kadar karıştırın.
  • Yerken içine sirke ve ezilmiş sarmısak katın. Üzerine kızarmış tereyağı ve biber gezdirin.

 

Ana Sayfa Çorba Tarifleri