Fas usulü bu sebze çorbası hem sağlıklı hem de farklı lezzetleri tatmak isteyenler için birebir. Bu çorbada yaban havucu, balkabağı ve havuç var. Tabii ki baharatsız olmaz.
Malzemeler:
- 1 orta boy kırmızı soğan (8 dilime bölünecek)
- 300g. havuç (doğranacak)
- 300g. yaban havucu (doğranacak)
- 300g. balkabağı (doğranacak)
- 1 küçük patates (doğranacak)
- 2 baş sarımsak
- 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1,5 litre sebze suyu
- 6 çorba kaşığı yoğurt ve 1 çorba kaşığı doğranmış taze nane (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
1- Fırını 200 santigrad dereceye kadar ısıtın. Tüm sebzeleri ve sarımsağı tepsiye yerleştirin. Üzerine baharatlarla süsleyin ve zeytinyağı ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. 30-35 dakika boyunca sebzeleri çevirerek ızgara edin. Sebzeler pembeleşene ve hafif karamelize olana kadar fırında tutun.
2- Izgara edilmiş sebzeleri büyük bir tabağa alın, sıcak sebze suyunu ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Ardından çorbayı yiyecek çırpıcıya koyun ya da el çırpıcı ile yumuşak bir kıvama gelene kadar çırpın. İsteğe bağlı olarak taze nane ile çeşnilenmiş yoğurt ile servis edebilirsiniz.