Körili havuç çorbası

Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş Google Plus'da Paylaş

Hafif baharatlı olan bu havuç çorbasının hem yapımı çok basit, hem de soğuk bir kış akşamı sofranın en etkili başlangıcı...

Malzemeler:

- 150 gr. tuzsuz tereyağı

- 150 gr. doğranmış soğan

- 2 diş sarımsak (ezilmiş)

- 500 gr. havuç (soyulacak ve küçük parçalar halinde kesilecek)

- 1 çay kaşığı kimyon tohumu

- 1/2 çay kaşığı köri tozu

- 300 ml. sebze ya da tavuk suyu

- 1 küçük demet maydanoz, kekik ve defne yaprağı karışımı

- 1 çay kaşığı kişniş (servis için)

korili-havuc-corbasi

Yapılışı:

1- Bir tavada tereyağını eritin ve soğan, sarımsak ve havuçları bir tutam tuz ile 5-6 dakika çevirin.

2- Bu arada kimyon tohumlarını bir başka tavada kavurun. Bunun ardından kavrulmuş kimyon tohumlarını ve köri tozunu sebzelere ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirin.

3- Tavuk ya da sebze suyunu, çeşni demetini ve 500 ml. su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ısıyı düşürün ve 30 dakika daha pişirin.

4- Çeşni buketini çıkarın ve çorbayı blendırdan geçirin. Karışımı bir çorba servis tabağına boşaltın ve hafif tuz ve karabiber ekleyin.

5- Çorbayı kaselere aldıktan sonra, doğranmış kişniş ile süsleyerek servis edin.

Zencefilli havuç çorbası için tıklayın

Ana Sayfa Çorba Tarifleri