Ballı badem pastası

Ballı badem pastası, sizi lezzet yolculuğuna çıkararak serotonin hormonunuzu zirveye taşıyacak. Pasta tariflerinin baş tacı olacak bu mükemmel lezzeti, ister beş çayı seanslarınıza konuk edin, ister değişik tatlı tarifleri listesinde yer açın. Seçim size kalmış...

balli-badem-pastasi

Malzemeler:

Hamur için:

- 5 su bardağı un

- 2.5 çay bardağı süt

- 1 paket ınstant maya

- 1 adet yumurta

- 4.5 yemek kaşığı tereyağ

- 3 yemek kaşığı şeker

- 1 tutam tuz

Üzeri için:

- 2.5 yemek kaşığı tereyağı

- 1/2 su bardağı file badem

- 2 yemek kaşığı şeker

- 2 yemek kaşığı bal

- 1 çay bardağı süt

Kreması için:

- 2,5 su bardağı süt

- 6 yemek kaşığı şeker

- 2 adet yumurta sarısı

- 1 paket şekerli vanilin

- 4 yemek kaşığı mısır nişastası

Hazırlanışı:

Bir kabın içerisinde süt ve yumurtayı çırpın.

Ayrı bir kapta un, maya, şeker ve tuzu karıştırın.

Bu iki karışımı birbirine harmanlayarak yoğurun.

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını küçük parçalara bölüp, hamura ekleyin.

Ele yapışmayan bir hamur elde edesiye kadar yoğurun.

Hamurun üzerine nemli bir bez örtün ve 20 dakika kadar bekletin.

Dinlendirdiğiniz hamuru merdane yardımı ile açıp, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.

Hamurun kabarması için 40 dakika kadar bekletin.

Üzeri için; bir tencerede şeker, bal ve yağı kaynatıp sütü ekleyin.

Ardından bademi ekleyerek biraz daha kaynatın.

Hazırladığınız karışımı hamurun üstüne dökün ve yayın.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

Kreması için; vanilin ile sütü kaynatın.

Ayrı bir kapta şeker ile mısır nişastasını karıştırın ve yumurta sarılarını ilave edin.

Kaynattığınız sıcak sütü karışıma azar azar dökerek kıvam alana kadar karıştırın.

Krema haline gelince buzdolabında soğumaya bırakın.

Fırından çıkardığınız kek soğuduktan sonra üzerine kremayı yayın ve sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet olun.

Fotoğraf kaynak: recipeshubs.com