Karpuz pastası tarifi
Karpuz pastası yaz sıcakları için ferah bir tatlı seçeneği. Taze meyvelerle hazırlayabileceğiniz pratik bir karpuz pastası, normal pastalara oranla da çok daha az kalorili.
Malzemeler
- Çekirdeksiz orta boy karpuz
- Vanilyalı krem şanti
- 1 su bardağı dilimlenmiş badem
Hazırlanışı
Çekirdeksiz bir karpuzun tepesini ve altını kesip düz bir kesme tahtasının üstüne yerleştirin.
Yan taraflarda kalan kabukları kesin. Tüm kabukları kesmeyi bitirdiğinizde kağıt havluyla karpuzu hafifçe kurulayın ve pastayı sunacağınız servis tabağının üstüne koyun.
Vanilyalı krem şanti hazırlayıp tüm kremayı karpuzun üstüne koyun.
Bir spatula yardımıyla dikkatlice kremayı karpuzun her tarafına yaydırın.
Tüm karpuzun üstü kremayla kaplandığında spatulayla kremayı düzleştirin. Bunu yaptığınızda tam bir pasta görünümünde olmalı.
Soğuk olduğundan emin olduğunuz bir su bardağı dilimlenmiş bademi pastanın alt tarafına yaydırın.
Karpuz pastanın üzerini istediğiniz çeşit meyveyle süsleyebilirsiniz.