Çikolata Soslu Çilekli Pasta

strawberry-cake-for-forlover-birthday

ÇİLEK PELTELİ PASTA

Pandispanyası için

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 silme su bardağı un
  • 1 silme çay bardağı buğday nişastası
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Çilek peltesi için

  • 3 su bardağı çilek suyu
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı vanilya

Üzerinin çilekli jölesi için

  • 1 su bardağı çilek suyu ve normal su karışık
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2-3 damla gıda boyası

YAPILIŞI

  • Pandispanyayı BURADA olduğu gibi hazırlayın. Soğuyunca ortadan ikiye bölün.
  • Çilek peltesi için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp pişirin. Vanilyayı ve tereyağını da ekleyip çırpın.
  • Pandispanyanın iki parçasını da yarım su bardağı sütle ıslatın.
  • ilk parçayı pasta çemberinin içine yerleştirin.
  • Hafif ılıyan çilek peltesini tekrar karıştırıp pastanın ortasına dökün.
  • Üzerine diğer pandispanya parçasını kapatın ve hafifçe bastırın.
  • Buzdolabında yaklaşık 2-3 saat bekletin.
  • Dolaptan çıkardıktan sonra 1 su bardağı sütle hazırladığınız krem şantiyi pastanın heryerine sürün. Üzerine hazır çikolata sosu dökün. Çilek parçalarıyla pastayı süsleyin.
  • Arada kalan boşlukları, çilek jölesi malzemelerini pişirip ılıtın ve bu jöleyle doldurun.
  • 1 saat sonra pastayı servis edebilirsiniz.