Çikolata Soslu Çilekli Pasta
ÇİLEK PELTELİ PASTA
Pandispanyası için
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 silme su bardağı un
- 1 silme çay bardağı buğday nişastası
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı çilek suyu
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 su bardağı çilek suyu ve normal su karışık
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2-3 damla gıda boyası
- Pandispanyayı BURADA olduğu gibi hazırlayın. Soğuyunca ortadan ikiye bölün.
- Çilek peltesi için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp pişirin. Vanilyayı ve tereyağını da ekleyip çırpın.
- Pandispanyanın iki parçasını da yarım su bardağı sütle ıslatın.
- ilk parçayı pasta çemberinin içine yerleştirin.
- Hafif ılıyan çilek peltesini tekrar karıştırıp pastanın ortasına dökün.
- Üzerine diğer pandispanya parçasını kapatın ve hafifçe bastırın.
- Buzdolabında yaklaşık 2-3 saat bekletin.
- Dolaptan çıkardıktan sonra 1 su bardağı sütle hazırladığınız krem şantiyi pastanın heryerine sürün. Üzerine hazır çikolata sosu dökün. Çilek parçalarıyla pastayı süsleyin.
- Arada kalan boşlukları, çilek jölesi malzemelerini pişirip ılıtın ve bu jöleyle doldurun.
- 1 saat sonra pastayı servis edebilirsiniz.