Çilekli Pasta
Mevsime uygun nefis bir çilekli pasta...
Malzemeler
5 yumurta sarısı, 5 yumurta akı, ¾ su bardağı toz şeker, 3 kahve fincanı un
arasına
2 poşet toz krem Şanti, 1 su bardağı süt, 150 ml labne peyniri, 350 gr mini boy çilek
üzerine
Pudra şekeri,çilek
Yapılışı
Tencere az su koyup kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın. Üzerine suya değmeyecek bir kabı koyun. yumurta sarılarını ve toz şekeri ekleyip şeker eriyince kadar mikser ile iye çırpın. Şeker eriyip malzeme kabarınca ocaktan alın. Üzerine elediğiniz unu ilave edip tekrar çırpın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını kar gibi köpürene kadar çırpın. Yumurta akını ters çevirdiğinizde düşmüyorsa kıvamı olmuş demektir. Spatula yardımı ile kek hamurunun içine önce 1/3 ünü ekleyip yavaşça alttan üstten olacak şekilde karıştırın. Diğer kalan malzemenin yarsını da ekleyip yine yavaşça yumurtanın kabarıklığını söndürmeden karıştırın. Kalan yumurta akını da aynı şekilde ekledikten sonra yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine harcı döküp yavaşça yayın. Tepsiyi tezgahınıza vurarak malzemenin tam olarak düzleşmesini sağlayın. Önceden ısıtılmamış 150 derecelik fırında 18-20 dk pişirin. Fırından çıkarıp soğumasını sağlayın. Derin bir kaba toz krem şantiyi ve soğuk sütü ekleyip çırpın. Toz malzeme tamamen karışına ve 2 katı olana kadar çırpmaya devam edin. Üzerine labne peynirini ilave edip tekrar çırpın. Kekinizi ortadan ikiye bölüp iki eşit yuvarlak elde edin. Keklerinizin tabanı altta kalacak bir şekilde yan yana koyun. Her iki tarafa da kremayı spatula yardımıyla sürün. Çilekleri yıkayıp kağıt havlu üzerine alın. Yarıya bölün. 1. katın tüm kenarlarına çilekleri dizin. Kalan çilekleri de ufak doğrayıp kremanın üzerine serpin. 2 katı üzerine koyun. Hafifçe bastırın. Üzerine pudra şekeri serpin. Buzdolabında üzeri kapalı olarak 2-3 saat (tercihen 1 gece) dinlendirdikten sonra dilimleyerek servise sunun.
Not: Eğer kekinizi fazla pişirdeyseniz kremayı sürmeden önce her iki katı da (krema sürülecek kısmı) biraz şekerli süt ile ıslatabilirsiniz.