Ispanaklı Şarlot Pasta

Malzemeler

Rulo pandispanya için

  • 3 orta boy yumurta
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı ıspanak suyu
  • 2.5 çay  bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Rulo pastanın kreması

  • 2 su bardağı havuç püresi
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tepeli yemek kaşığı buğday nişastası (mısır da olur)
  • 2 yemek kaşığı şeker (damak tadınıza göre artırabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

Taban kekin malzemeleri

  • 2 orta boy yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı ıspanak suyu
  • 1 tepeli çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Havuçlu  Krema

  • 3 su bardağı havuç püresi
  • 2 su bardağı su
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Arası için: 4 adet muz

Hazırlama aşamaları

Öncelikle havuçları soyup doğrayın üzerine 5 bardak kadar su koyup, iyice yumuşayana kadar pişirin. Robottan suyuyla beraber geçirip püre haline getirin.

1.Aşama (Rulo pastanın kreması)

  • 2 bardak havuç püresi, şeker ve nişasta, portakal kabuğu rendesini tencereye alıp karıştırarak pişirin.

2.Aşama (Rulo pastanın yapımı)

  • Yumurta ve şekeri  3-4 dakika boyunca elektrikli mikserle çırpın.
  • Ispanak suyunu ekleyip hafifçe karıştırın.
  • Elenmiş un ve kabartma tozununda ilave edip, tamamen karışana kadar çırpın.
  • Büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kağıdın üzerini yağlayın.
  • Pandispanyayı üzerine döküp eşit şekilde yayın.
  • 170 derecelik fırında 9-10 dakika pişirin.
  • Hazırladığınız kremayı pandispanyanın üzerine yayıp rulo yapın. Çok sıkmayın ki krema taşmasın.
  • Kağıdıyla beraber dolayıp buzdolabına kaldırın.
  • Rulo pasta kısmını bir gün önceden hazırlarsanız dilimler daha muntazam olur.

3. Aşama (Taban kekin yapımı)

  • Tıpkı rulo kısımda olduğu gibi pandispanyayı hazırlayıp, pastayı şekillendireceğiniz tepsiye uygun olacak yuvarlak bir kalıba hamuru dökün. Kalıbı yağlayıp, unlayın. Aynı şekilde 9-10 dakika pişirin.

4.Aşama (Pastanın şekillendirilmesi) (Ben 26 cm.lik yuvarlak tepsi kullandım)

  • Tepsinin her yerini strech filmle kaplayın.
  • Rulo pastanızı 1 parmak kalınlığında dilimler halinde kesin.
  • Önce kenarlara sonra alt kısma dilimleri sıkıca döşeyin.
  • Kremayı rulonun kreması gibi pişirin.
  • Yarısını pastanın ortasına dökün. Muzları doğrayıp üzerine döşeyin.
  • Kalan kremayıda en üste dökün.
  • Hazırladığınız taban keki kekin üzerine kapatın. Büyük geliyorsa kenarları kırpın.
  • Pastanın üzerini streç filmle kaplayıp donması için dolaba kaldırın.
  • Yaklaşık 4-5 saat beleyen pastamız servise hazır.
  • Şükrünüz bol olsun..:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Not: Pastanın havuçlu ara kremasını biz sevdik ama benim çocuklar pek beğenmedi. Size tavsiyem ortadaki irmikli kremayı havuçsuz yapın. Yine irmikli ama sütlü bir krema olsun. O şekilde çok daha güzel olacak eminim.