Pötibör Bisküvili Muzlu Üçgen Pasta
Bisküvili pastaları sevenler için yine çok kolay bir tarifim var. Eminim pek çoğunuz bu tarife benzer tarifleri biliyorsunuz. Bilmeyenler öğrensin, bilenler yeniden hatırlasın o zaman :)
BİSKÜVİLİ ÜÇGEN PASTA
Malzemeler
- 2 paket pötibör bisküvi
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya veya portakal kabuğu rendesi
Arası için: 2 adet muz
Piramit Pasta Nasıl Yapılır?
- Krema malzemelerini tencereye koyup karıştırın ve karıştırmaya devam ederek pişirin.
- Düz bir yere streç film serin. Ben yan yana 2 yaprak serdim ki geniş olsun. Bisküvileri üç sıra halinde dizin. Yani enine 3, boyuna 6 sıra bisküvi olacak.
- Kremadan bisküvilerin üzerine sürün. Yeniden üzerine bir kat daha bisküvi dizin. Kremadan sürün.
- Ortadaki bisküvilerin üzerine muzları dizin. Kenar kısımlara bir kat daha bisküvi dizin. Yani orta kısım 2 kat, kenarlar 3 kat bisküvi olacak.
- Kremadan yine bisküvilerin ve muzların üzerine sürüp, kenardaki bisküvileri streç film yardımıyla ortada birleştirerek piramit şekli verin.
- Folyoyla sıkıca kapatın ve dolapta 2-3 saat bekletin. Daha sonra çıkarıp kalan kremayı üzerine yeniden sürün. (Bekleme aşamasında krema donmuş olur. Bu yüzden biraz süt ekleyip yeniden çırpın.)
- Fıstık veya hindistan ceviziyle süsleyin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet şifa olsun.