Fıstıklı Burma Kadayıf

1 Kilo çiğ burma kadayıf
500gr eritilmiş tereyağı
500gr öğütülmüş fıstık içi
1 Çorba kaşığı pekmezŞERBETİ İÇİN:
Yarım litre su
1 kilo şeker
HAZIRLANIŞI:
Kadayıf için 100gr eritilmiş tereyağını ve pekmezi karıştırıp tepsinin dibine sürün.Çiğ burma kadayıfı düz bir zeminde açın.Ortasına boydan boya fıstık içi serpin.Bir ucundan tutun bükerek sarın ve tepsiye yerleştirin.Üzerine kalan erimiş tereyağını dökün.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstü kızarana dek pişirin.Sonra kadayıfı tersyüz edin.Diğer yüzünü de kızarana dek pişirin.Bu arada şekeri ve suyu bir tencerede karıştırın.Şurup kıvamına gelene dek kaynatın.Burma kadayıf pişince sıcak şerbeti üzerinde gezdirin.Şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.