Kızarmış muz tatlısı tarifi
Pratik bir tatlı tarifi arıyorsanız kızarmış muz tatlısı tam size göre! Lezzetli ve sağlıklı bu tatlıyı bir kez tattıktan sonra dilinizden düşüremeyeceksiniz.
Malzemeler:
- 2 muz
- 2 yemek kaşığı nişasta
Hamuru için:
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 1 tutam tarçın
Kızartmak için:
- 2 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
- Bal
- Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Derin bir kapta kabartma tozu, vanilya ve unu harmanlayın.
Su ve sütü ilave ederek tüm malzeme özdeşleşinceye kadar mikser yardımıyla çırpın.
5 cm kalınlığında dilimlediğiniz muzları önce nişastaya sonra karışıma batırın.
Ardından kızgın yağda kızartın.
Kızaran muzları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirdikten sonra bir servis tabağına alın.
Üzerine bal gezdirip Hindistan cevizi serpin.
Sıcak olarak servis yapın.