Kakaolu pankek tarifi
Kakaolu pankek tarifi kahvaltınızın yıldızı, konuklarınızın favorisi olabilecek bir lezzet.
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 200 ml. süt
- 1,5 su bardağı un
- 4 tatlı kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
Servisi için:
- 1/2 su bardağı şekersiz çiğ krema
- 90 gram bitter çikolata
Hazırlanışı:
Yumurtaları ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına alın. Mikser yardımıyla, hızlı devirde karıştırın.
Süt, un, kabartma tozu ve kakao ilave ettikten sonra karıştırma işlemine devam edin. Koyu kıvamlı fakat hafif akışkan bir hamur elde etmelisiniz.
Yanmaz tavanızı çok az miktarda sıvı yağla yağlayın. Yağın fazlasını kağıt havlu yardımıyla alın.
Hazırladığınız hamur karışımından bir büyük kaşık kadar alıp tavaya dökün. Yuvarlak bir şekil alan hamurları, her iki tarafını da ters çevirip orta ateşte renk alana kadar kızartın.
Şekersiz çiğ kremayı kısık ateşte kaynamaya bırakın. Üzeri köpük köpük olmaya başladığında ocaktan alın.
Küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı, kaynama noktasına gelen kremaya ekleyip kendi sıcaklığında erimesini sağlayın.
Servis tabağına aldığınız pankekleri üst üste dizin. Hazırladığınız çikolata sos eşliğinde servis edebilirsiniz.