Havuç topları tarifi

Havuç topları, ansızın gelen tatlı krizlerinize masum bir çözüm olacak. Kalori değeri düşük, lif içeriği yüksek bu lezzet, en sevdiğiniz tatlı tarifleri arasına girmeyi başaracak.

havuc-toplari

Malzemeler:

- 5 adet orta boy havuç

- 1 paket pötibör bisküvi

- 100 gr. margarin

- Yarım su bardağı ceviz

- Yarım su bardağı toz şeker

Üzeri için:

- Hindistan cevizi

Hazırlanışı:

Havuçların kabuklarını soyun ve rendeleyin.

Rendelediğiniz havuçların üzerine toz şekeri ekleyip, kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.

Bisküvileri rondo yardımıyla un haline getirin.

Bisküvilerin üzerine pişirdiğiniz havuçları ilave edin. Ardından margarini, cevizi de ekleyerek tüm malzemeleri yoğurun.

Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzun içinde yuvarlayın.

Hindistan cevizine buladıktan sonra 3 saat kadar buzdolabında bekletin.

Soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.