Gül Şeklinde Tatlı

GÜL TATLISI TARİFİ

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı  sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı  irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un

Şerbeti;

  • 3,5  su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Hazırlanışı:

  • Önce şerbeti yapın. Şekeri ve suyu karıştırın 10 dakika kadar kaynatın, limon suyunu ilave edin. Bir taşım daha kaynatin ve ocaktan alın.
  • Derin bir kaba oda sıcaklığındaki tereyağını,  yumurtayı, yoğurtu ve sıvı yağını  koyun ve karıştırın. Diğer malzemeleride ilave ederek yumuşak bir hamur yapın.
  • Hamuru ikiye bölün ve merdaneyle 3-4 mm kalınlığında açın.
  • Çay bardağı ile kesin. 4 veya 5 adet yuvarlak parçayı , birini diğerinin yarısının üzerine gelecek şekilde dizin ve rulo gibi sarın. Ortadan ikiye kesin, ortasına badem koyun.
  • Kestiğiniz kısım alta gelecek şekilde  tepsiye dizin.
  • Önceden ısınmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin, üzerine ılık şerbet dökün.