Gül Şeklinde Tatlı
GÜL TATLISI TARİFİ
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 2 yumurta
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Aldığı kadar un
Şerbeti;
- 3,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı:
- Önce şerbeti yapın. Şekeri ve suyu karıştırın 10 dakika kadar kaynatın, limon suyunu ilave edin. Bir taşım daha kaynatin ve ocaktan alın.
- Derin bir kaba oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurtayı, yoğurtu ve sıvı yağını koyun ve karıştırın. Diğer malzemeleride ilave ederek yumuşak bir hamur yapın.
- Hamuru ikiye bölün ve merdaneyle 3-4 mm kalınlığında açın.
- Çay bardağı ile kesin. 4 veya 5 adet yuvarlak parçayı , birini diğerinin yarısının üzerine gelecek şekilde dizin ve rulo gibi sarın. Ortadan ikiye kesin, ortasına badem koyun.
- Kestiğiniz kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin.
- Önceden ısınmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin, üzerine ılık şerbet dökün.