Pratik Şuruplu Tatlı
[toggle title=""]...[/toggle]
TEMBEL TATLISI
Malzemeler
- 1 su bardağı irmik ,
- 2 su bardağı un ,
- 1 yumurta ,
- 1 çay b. yoğurt,
- 1 çay b. sıvıyağ,
- 1 paket kabartma tozu
- 1 fiske tuz
- Ayrıca üzerine sürmek için: 1 adet yumurta sarısı (tarifte yoktu)
- Fındık
- 2.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- çeyrek limon suyu
Hazırlanışı
- Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapın. Unu eklerken yavaş ekleyin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp birer fındık batırın.
- 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında nar gibi kızartın. (burası çok önemli. Az kızarmış tatlı hamursu olabilir)
- Tatlılar kızarırken şerbet malzemelerini bir kaba alın şeker eriyene kadar karıştırın.
- Fırından çıkan tatlıların üzerine şerbeti dökün ve yeniden çalışmayan fırına koyup 5 dakika bekletin.
- Sonra fırından alın. Bu tatlı bir gün sonra nefis oluyor. İlk gün pek iyi değildi. Fakat ertesi gün gerçekten harika bir tadı vardı.