Sürekli üşümenin 4 nedeni
Bazıları kışın evde yanan kalorifere rağmen kat kat pijamayla uyur. Bazıları ise yazın sıcaklık 40 derece de olsa mutlaka bir ceket taşır. Peki, sürekli üşümenin nedenleri ne olabilir?
İşte sürekli üşümenin en önemli 4 nedeni;
Dolaşım bozukluğu
Çoğu insanın üşümesinin asıl nedeni dolaşım problemleri oluyor. Kan dolaşımının yetersiz olması, üşümeye yol açabiliyor. Kalp vücuda pompalaması gereken miktarlarda kan pompalayamadığı zaman, üşüme ya da hissizlik meydana geliyor.
Anemi
Kandaki hemoglobin seviyesi düştüğünde anemi meydana gelir. Anemi durumunda vücuda yeterli miktarda oksijen sağlanamaz ve üşüme hali oluşur. Bu duruma demir eksikliği, kan kaybı, bazı kanser türleri ya da sindirim sorunları neden olabiliyor. Anemi üşümenin yanı sıra, yorgunluk, baş dönmesi, baş ağrısı, nefes darlığı ya da tende solgunluk gibi rahatsızlıklara da neden olabilir. Genellikle demir takviyesi ile tedavi ediliyor.
Düzensiz beslenme
Bazı besinleri yetersiz almanız soğuğa karşı vücudunuzun direncini düşürür. Sağlıksız ve dengesiz beslenme, öğün atlama gibi nedenler soğuktan daha çok etkilenmenize sebep olur. Yediklerinizin vücudunuz için enerji kaynağı olduğunu unutmayın.
Tiroid bezinin az çalışması
Tiroid, vücudun ısısının korunması için bir hayli önem taşıyor. Tiroid bezinin az çalışması, vücuttaki çoğu fonksiyonun yavaşlamasına, dolayısıyla da yorgunluk, kilo alımı ve sürekli üşüme halinin oluşmasına neden oluyor.